Σκοπός των σελίδων

Σκοπός των σελίδων του madein.gr είναι να βοηθήσει όλους εμάς τους καταναλωτές να γνωρίσουμε τα Ελληνικά προϊόντα και να τα προτιμήσουμε.

Η αναγκαιότητα για τη στροφή των καταναλωτών σε Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες είναι το πιστεύω μας.
Υπάρχουν Ελληνικές εταιρείες με εξαιρετικά από κάθε άποψη προϊόντα, που σέβονται τον καταναλωτή και το περιβάλλον, που όμως δεν μπορούν να αντέξουν στον ανταγωνισμό της συνεχούς προβολής αντίστοιχων προϊόντων του εξωτερικού και τελικά παραμένουν άγνωστα στους περισσότερους από εμάς.

Είναι επίμονο και κουραστικό να ψάχνει κάποιος στα καταστήματα για να δει αν υπάρχει ελληνικό προϊόν ή αν αυτό που θέλει να αγοράσει κατασκευάζεται σε άλλη χώρα και συνεπώς τα χρήματα που ξοδεύει πολλές φορές φεύγουν όλα για το εξωτερικό.

Στις σελίδες μας και με τη δικιά σας βοήθεια, επιχειρούμε να δώσουμε πληροφορίες για τα ελληνικά προϊόντα (που προσφέρουν δουλειά σε ελληνικά χέρια) και να αγνοήσουμε τα κατά βάση εισαγόμενα, που βέβαια δεν έχουν χώρο στις σελίδες μας.

Το site αυτό όπως και κάθε ανάλογο στο διαδίκτυο δε θα είχε λόγο ύπαρξης:

Αν η κυβέρνηση  υποστήριζε τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές εταιρείες και δεν ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόζει ευρωπαϊκούς νόμους και διατάξεις για μη λεκτικό ή νομοθετικό διαχωρισμό των Ελληνικών από τα εισαγόμενα.

Αν τα κόμματα, υποστήριζαν τις ισότιμες εμπορικές σχέσεις της χώρας με το εξωτερικό (δυστυχώς λόγω των διεθνών τους συμμαχιών δεν τολμούν να μιλήσουν).

Αν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λόγω των μεγάλων οικονομικών τους συμφερόντων (οι πολυεθνικές είναι οι καλύτεροι πελάτες τους), δεν εμποδίζονταν να προωθούν το μήνυμα "Προτιμάτε Ελληνικά".

Θα είχαμε μικρότερο λόγο ύπαρξης αν οι νόμοι επέβαλαν στις εταιρείες να μας ενημερώνουν για τη χώρα προέλευσης των προϊόντων που αγοράζουμε, έστω με μία απλή αναγραφή στην ετικέτα.

Επιτρέπεται η μερική ή ολική αντιγραφή και δημοσίευση της ύλης του site χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια άδεια ή αναφορά στην πηγή .

 

Εμπορικό έλλειμμα

Το έλλειμμα του Εμπορικού ισοζυγίου είναι μόνο 5,5 ευρώ την ημέρα ανά άτομο..

Το  έλλειμμα εξαρτάται από εμάς κατά μεγάλο ποσοστό…

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δουλεύουν με παραγωγική ικανότητα 40 έως 60%.

Ένα πράγμα χρειάζονται επειγόντως:

Παραγγελίες. Και τις παραγγελίες τις δίνουμε εμείς οι καταναλωτές με τις αγορές μας σε κάθε είδος.

Μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση αλλάζοντας την καταναλωτική μας συμπεριφορά, ενάντια στις σειρήνες του μάρκετιν.

Ναι υπάρχουν πολλά ελληνικά προϊόντα, μπορούν χωρίς νέες επενδύσεις να παραχθούν σε μεγαλύτερες ποσότητες, αρκεί να ψάξουμε να τα μάθουμε και  να τα ζητήσουμε, όπως άλλωστε  κάνουν οι Ευρωπαίοι με συνείδηση  … πατριωτική για τα δικά τους προϊόντα.