Ένδυση - υπόδηση


Η πορεία του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2016

Θετικά έκλεισε το 2016 για τον κλάδο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι δείκτες κατέγραψαν άνοδο με μόνη εξαίρεση τον δείκτη παραγωγής ενδυμάτων. Η πορεία της κλωστοϋφαντουργίας ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη από την ένδυση. Ειδικότερα:

Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων ένδυσης στην εγχώρια αγορά το 2016 σημείωσε αύξηση 3,3%. Στην κλωστοϋφαντουργία η αύξηση ανήλθε σε 4,3%.

Η παραγωγή στην ένδυση κατέγραψε μείωση 9,1% ενώ στην κλωστοϋφαντουργία σημειώθηκε αύξηση 2,2%.

Οι λιανικές πωλήσεις στην ένδυση στο σύνολο του έτους αυξήθηκαν κατά 1,9%. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι το τελευταίο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου υπήρξε μείωση των λιανικών πωλήσεων γεγονός που μείωσε την καλή πορεία του πρώτου επταμήνου.

Όσον αφορά τις εξαγωγές το 2016 για το σύνολο της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν σε 1,27 δις € αυξημένες κατά 4,6% έναντι του 2015.

Οι εξαγωγές ενδυμάτων ανήλθαν σε 543 εκατ. € ελαφρά αυξημένες κατά 0,3%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές ενδυμάτων βελτιώθηκαν σημαντικά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους ανατρέποντας την αρνητική πορεία του πρώτου εξαμήνου.

Στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές ανήλθαν σε 356 εκατ. € αυξημένες κατά 11,8%. Αύξηση 4,6% καταγράφηκε και στις εξαγωγές βαμβακιού που ανήλθαν σε 368 εκατ. €.

Στις εισαγωγές ενδυμάτων σημειώθηκε αύξηση 9,8% και σε αξία ανήλθαν σε 1,67 δις €. Στην κλωστοϋφαντουργία οι εισαγωγές ανήλθαν σε 506 εκατ. € αυξημένες κατά 11%.


letante - βαπτιστικά


Paco & co


Δερμάτινα Μόρφης


Sofia Filippa


D.H.M. εσώρουχα γυναικεία, παιδικά, βρεφικά


Milo Siouti


Helmi


carnival


kricket


4action


Boxer


Raxevsky


ksocks